TEMAT: Narcyz (Narcissus) – sadzenie, wymagania, warunki uprawy w naszych ogrodach, kompozycje
Narcyz (Narcissus) – sadzenie, wymagania, warunki uprawy w naszych ogrodach, kompozycje
2022/05/08 20:07 #265327
takasobie
Wylogowany
Moderator
Otrzymane podziękowania: 30919
No właśnie Majka, ja chyba ich nie rozróżniam. Może dlatego, że tylko raz jeden mi zakwitł i to była pomyłka Potem były same porażki, albo pomyłki, albo liście tylko rosły. Jesienią kupię kolejne, może tym razem się uda.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot
Narcyz (Narcissus) – sadzenie, wymagania, warunki uprawy w naszych ogrodach, kompozycje
2022/05/09 05:42 #265422
Jakasiula
Wylogowany
Ekspert
Otrzymane podziękowania: 525
Sun Disc kazał na siebie czekać
Sama nie wiem, cio sadziłam jesienią, ale to nie jedyne moje maleństwo Okazało się, że mam też inne słodkie maluchy
Cheerfulness
Minnow
A myślałam, że z miniaturek jedynie Tete a Tete mam
Te, to najprawdopodobniej Sir Winston Churchill (takie na pewno sadziłam) ewentualnie Cheerfulness (a ten mi pasuje)
Pozdrawiam
Katarzyna
Ostatnio zmieniany: 2022/05/09 09:13 przez Jakasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, basik, Luke, ewakatarzyna
--=reklama=--
2022/05/09 18:05 #265487
ewakatarzyna
Wylogowany
Ekspert
Otrzymane podziękowania: 322
'Geranium'
Pozdrawiam serdecznie, Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, basik, Katarzyna2021, Luke, Jakasiula
2022/05/15 11:19 #266105
Luke
Wylogowany
Złoty forowicz
Otrzymane podziękowania: 890
Te narcyzy mamy od wielu lat i nic przy nich nie robimy. Rosną w miejscu, gdzie słońce dociera tylko z rana, więc kwitną późno, w zasadzie po wszystkich innych Narcyzach. Nie wiem czy to Poeticus, czy Actacea, bo mamy je od lat 90-tych ubiegłego wieku.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, ewakatarzyna, Jakasiula
2022/05/15 19:00 #266152
takasobie
Wylogowany
Moderator
Otrzymane podziękowania: 30919
A ja posadziłam jedne i drugie i niestety znikły z ogrodu. Może coś im nie pasuje