Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Różanecznik (Rhododendron) 'Rhododendronpark Graal-Müritz' (-24 °C)

Różanecznik (Rhododendron) 'Rhododendronpark Graal-Müritz' (-24 °C) 2025/04/30 13:08 #341555

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 19991
Graal Muritz na w pełni słonecznym stanowisku, ma już rozwiniete prawie wszystkie pąki... wygląda obłednie w tym roku ... rosnący obok niego Dramatic Dark, pokazał dopiero kolor na dwóch pąkach...
29.04.2025

Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, th, zanetatacz, nelu-pelu, basik

Różanecznik (Rhododendron) 'Rhododendronpark Graal-Müritz' (-24 °C) 2025/04/30 23:35 #341626

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 17757
Ja wszystko rozumiem... że wczesne wiosny wczesnymi wiosnami i w efekcie przesunięcia kwitnienia w czasie... ale że... o cały miesiąc?!!! :woohoo: W zeszłym sezonie zdaje się, że było tak samo... wychodzi na to, że obecnie wszelkie moje ustalenia dotyczące rodkowych terminów kwitnienia można o kant d... potłuc 037

Poll.. Basiu... a Wasze 'Graal-Müritz' też już kwitną?

Poll... czy Twój rodek po sezonie spędzonym na bardziej słonecznym stanowisku, że tak powiem, zmężniał czy nadal taki wiotki? Stabilizowałaś mu jakoś te pędy? U mnie podobna sytuacja z 'Madame Mason' - masa wiotkich pędów - w tej chwili już wyższych ode mnie - na dole golizna a na czubkach 2 rzędy obgryzionych liści i pąki... nie rozkłada się zaś tylko dlatego, że nie może, bo ma płot za plecami... w zasadzie jestem gotowa oddać go w dobre ręce gwizdac

Strefa cienia... zapraszam... Monika :)

--=reklama=--

Różanecznik (Rhododendron) 'Rhododendronpark Graal-Müritz' (-24 °C) 2025/04/30 23:45 #341630

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 76849
Widząc post Ani, zerknęłam na swój egzemplarz, który ma słoneczne stanowisko. Tylko pąki na jednej, najwyższej gałęzi, rozluźniły się i widać odrobinkę fioletu. Reszta pąków całkowicie zielona, zamknięta.

Monik, chyba go przytnę po kwitnieniu. :blink:
Ostatnio zmieniany: 2025/04/30 23:46 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): th

Różanecznik (Rhododendron) 'Rhododendronpark Graal-Müritz' (-24 °C) 2025/05/01 04:15 #341641

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 17757
Tak całkiem? Drastycznie? Zrobisz dokumentację foto? To może i ja przytnę 'Madame Masson', choć to jednak za wigorny rodek jak na potrzeby mojego ogródka... 037 i wolałabym go wydać
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: th
Czas generowania strony: 0.089 s.