Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród takisobie

Ogród takisobie 2020/09/02 17:11 #211822

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10668
Czy ktoś chętny na siewki hibiskusa syryjskiego ?

OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie

Ogród takisobie 2020/09/02 21:35 #211851

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 25226
Pogoda podobno ma być względna więc spotkanie powinno być super zwyc mnie nie będzie :( ale życzę Wam bawcie się świetnie :buziak
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Śnieżka

--=reklama=--

Ogród takisobie 2020/09/03 09:58 #211886

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 51832
To mnie Majeczko pocieszyłaś! Ja też będę zamawiać taką ładną pogodę! Szkoda, że masz tak daleko, ale jeszcze nadrobimy! :buziak

Olusia! Same się rozsiały? Ja nie chcę, bo jak znam siebie, to zmarnuję. Niejednego hibiskusa zamordowałam!

Asiu! Oczywiście! Bez Ciebie sobie spotkania nie wyobrażam! :buziak

Aniu! Nelu! Zrobiłyście mi cudowna niespodziankę swoją decyzją! Pyrów ugotuję cały gar! Śledzi w śmietanie mogę do nich dorobić!

Tomku! Jak tak lubisz, to niech będzie mżawka u Ciebie, a u nas słońce i ciepło! Odległość jest odpowiednia, nie będzie konfliktu! wink-3

Pogoda nieciekawa, chłodno się zrobiło, ale bywa i tak! Wyciągnęłam kalosze do wychodzenia na ogród, do tej pory klapki były ok. Ślimaki szaleją, a ja biegam z widłami. Dobrze, ze chociaż nie trzeba podlewać.
zaczęłam kupować cebule tulipanów powoli. Popełniłam zamówienie u Królika, ale mam mieszane uczucia. Kilka razy się zawiodłam, ale dam im szansę. Kupiłam tez wcześniej w Auchan i Biedrze. Pewnie jak trafię, jeszcze dokupie cos ciekawego. Na razie napaliłam się na "Aleksandrę Kwaśniewską" . Ma obłędne łodygi! wink-3

Na dziś:

Lake Carey

Nescio

Snow Cap?

Totally Tangerine

Sarah Raven

Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, piku, edulkot, VERA, inag1, Semper, nowababka, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/09/03 11:44 #211894

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Czekaliśmy na termin M na przyjecie do szpitala i dzisiaj przyszedł list. Przyjmą go 13.08 ( jakiś nowy zwyczaj na przyjęcia w niedzielę ;) ) a że ma być 5 dni to akurat w piątek wyjdzie. Na pewno nie będzie mu się chciało przyjechać do Ciebie po wypisie a więc bardzo mi przykro, że nie będę się mogła z Wami spotkać. :( Na pewno będzie bardzo miło a ja obejrzę fotorelację. :zdrowko
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Ogród takisobie 2020/09/03 16:24 #211897

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10668
Miłka , same się rozsiały , jak wsadzisz w ziemię to już go nic nie zmarnuje . Moje 2 krzaki też są z siewek .
OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z

Ogród takisobie 2020/09/03 19:22 #211899

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 26038
Miłko, dziękuję serdecznie za przesyłkę. Trochę mi zeszło z pisaniem - przepraszam :buziak :przytulam

Ale przyznasz, że pasują do poprzednich clap clap clap

Buziaki :buziak :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, takasobie, Elżbieta, dultom

Ogród takisobie 2020/09/03 22:13 #211918

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 26474
Przykro mi że nie będę mogła uczestniczyć w tym miłym spotkaniu :dry: , pozdrawiam wszystkich chętnych i proszę o fotorelację flower
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Ogród takisobie 2020/09/04 09:14 #211929

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 24973
ja też będę z Wami duchowo ,pyry z gzikiem trzeba będzie kiedyś posmakować :mniam -może na emeryturze
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród takisobie 2020/09/04 09:19 #211930

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Żanetko! Może kurierem Ci wysłać? rotfl Oczywiście zapraszam permanentnie, nie tylko na daliowe więc jak będziesz w okolicy...

Wiesiu! Byłaś u mnie na daliowym 2 lata temu (w zeszłym nie było)! Bardzo się cieszyłam, bo przyjechałaś nawet pociągiem i byłyśmy na plenerze w Botaniku. Mam nadzieję, że kiedyś to powtórzymy, a teraz jesteś usprawiedliwiona! :buziak
Fotorelacja oczywiście będzie! Niech tylko słonko świeci i nie pada! :slonko

Vera! Toż to czysta galeria! zdziwko Cudownie wyglądają na Twoich ścianach! Jakby na zamówienie! Jestem naprawdę szczęśliwa, że wiszą u Ciebie!

Olu! Ty to potrafisz namówić! Przywieź, zrobię, jak rzekłaś. Mam nadzieję,z e tym razem przeżyje! wink-3

Inuś! Wielka szkoda! Małżonkowi (i Tobie również) zdrówka życzę! Ale podobnie jak z Wiesią! Doceniam, ze byliście na poprzednim spędzie i bardzo się cieszyłam, że mnie wtedy odwiedziliście! :buziak

Tak też czekam na gości. Mam niewiele czasu, żeby ogród nieco wysprzątać przed gośćmi i mam dylemat, czy chmiel zostawić do focenia, czy wyrwać chwasta! 2smiech To samo z pokrzywami, które się u mnie wzorcowo panoszą! polewkamax
I czy poprzycinać makleje od Oli, czy zostawić potwory, żeby Ola się cieszyła, że tak ładnie urosły :diabelek

Na dziś:

nn

Rundale

Floks - siewka

Pruhonice?

Fringed Star

Fuzzy Wuzzy
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, edulkot, Olusia, VERA, inag1, Semper, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Danusia ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/09/04 11:46 #211934

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7093
Miłeczko, ja boję się za bardzo cieszyć........ :buziak
Veruś :buziak :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, VERA

Ogród takisobie 2020/09/04 21:29 #211959

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 24283
Miłeczko ja też będę czekać na fotorelację a spotkania Wam zazdroszczę :przytulam
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród takisobie 2020/09/06 18:05 #212081

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Danusiu! Zdjęcia pewnie dziewczyny zrobią. I ja spróbuję coś zrobić na pamiątkę! Trzeba korzystać z ostatnich dni lata i jeśli tylko pogoda dopisze, będzie super!

Aniu! Nie ma czego się bać! Fajnie wykombinowałyście (jak konie pod górkę rotfl ), ale super! Będzie fajna wycieczka! hu_rra

Kolejne podwiązywania dalii (po wietrze i ulewach) dało taki efekt, że okazało się, że całkiem możliwe, że będę mogła pokazać więcej dalii niż przewidziałam. Odkryłam nowe pąki, a dalie mają potrzebny czas, żeby się "uczesać" i odwrócić poszargane liście do słonka.
No i muszę uporządkować kilka zakątków, bo pokazać ich w takim stanie nie mogę B)
Ale najważniejsze jest to, ze mogłam powiesić hamaki, bo deszczu nie będzie w najbliższym czasie i dziś nawet podyndam chwilę (prawie zasnęłam na nim).

Na dziś:

Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, edulkot, VERA, nowababka, Elżbieta, Danusia, Maryna44, dultom

Ogród takisobie 2020/09/06 18:32 #212082

• Maryna44
  • Maryna44 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2261
wow! zdziwko Ta ostatnia cudeńko! :bravo :bravo :bravo : choć pozostałe równie urocze! recourse

Ogród takisobie 2020/09/06 21:07 #212098

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7093
Miłeczko, nie ma złego, co na dobre by nie wyszło - dalie wypięknieją, a ogród podlany i masz czas na dyndanie. :jupi
Z tymi kątami daj spokój, jak zalegniemy na hamaczkach, to nie będziemy zaglądać po kątach. 2smiech

Ta ostatnia dalia, tak jak Marynię, mnie też zachwyciła. :mniam
Ostatnio zmieniany: 2020/09/06 21:11 przez Elżbieta.
Za tę wiadomość podziękował(a): nelu-pelu

Ogród takisobie 2020/09/08 11:43 #212242

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Aniu! Też nie będę przesadzać! (tzn przesadzać pewnie tak, ale z sadzeniem) Ale ogarnąć trzeba. Wkurzałam się na synka, ze rowek trzasnął na środku trawnika, ale to składak wigry i taki vintage jest więc ma pozwolenie na parkowanie w ogrodzie 2smiech Na hamaki zapraszam, pogodę z Magdą zamówiłyśmy. Ma być jak dziś!
Ta dalia to Jowey Joshua! hu_rra jest cudna! Postaram się ją dobrze podzielić i rozdać w dobre ręce, bo warta rozmnożenia!

Maryniu! To Jowey Joshua jak pisałam Ani! Wyjątkowo urodna! Szkoda, że tak późno zakwitła i na razie jednym kwiatkiem :nie_wiem

Bardzo lubię ogród późnego lata. Co prawda rozbisurmaniły się nawłocie i chmiel (jakże fotogeniczny), ale jest tak ciepło kolorystycznie! Dlatego wyeliminowałam astry, by fioletami nie burzyły mi tej harmonii.
Szkoda, że rano muszę iść do pracy, bo to cudowny czas na focenie! Słońce tak fajnie teraz operuje!
Mogłabym cały czas rozpisywać się o daliach, bo naprawdę to ich czas. Głaszczę je codziennie i gadam do nich, że nie wiem, czy sąsiedzi nie zawezwą specjalistów.
Ale nie będę pitolić, tylko pokażę następne:

Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, edulkot, VERA, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, a.nia, Maryna44 ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/09/08 21:02 #212266

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 24283
Miłeczko ostatnio słyszałam że jak się mówi do kwiatów to bardzo dobrze ,problem zaczyna się wtedy gdy kwiatki odpowiadają 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, nowababka, zanetatacz

Ogród takisobie 2020/09/09 21:08 #212347

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10769
A ja jestem trochę na nie zła za to pokładanie się.
Znowu za późno zauważyłam, ze trzeba
Tylko jedna ładnie wygląda.
No, ale i tak je lubię
Strasznie żałuję, że nie będe mogła być u Ciebie

Ogród takisobie 2020/09/10 13:00 #212402

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Gosia! Zawsze mam tak samo! Nie podeprę zawczasu, potem przychodzi późne lato i budzę się z ręką w nocniku. Podpieram i mam nadzieję, że przez kilka dni "uczeszą" się same i za pomocą słonka, i będą ładnie wyglądać wink-3
Ja też je lubię mimo wszystko zwyc
I ja żałuję, ze Cie nie będzie, ale mam zamiar uprawiać dalie jeszcze przez wiele lat, jak Bóg da, i czuj się permanentnie zaproszona! :buziak

Danusiu! No tak, chyba ze mną źle, bo mi odpowiadają! Narzekały na mnie, żem leń! Nie podlewam, nie karmię i podwiązuję za późno 2smiech

Wczoraj wpadła do mnie Kluseczka. Przywiozła pyszne pomidorki, dynie i roślinki. Chciała zapytać, czy ktoś nie chce maka wschodniego, bo ma nadmiar szczęścia. Wiem, że jest w prawie każdym ogrodzie, ale wyrzucić przeca żal, stąd propozycja. Magda może przynieść na spotkanie, będzie do wzięcia. Tak jak sadzonki truskawek moich.
No chciałam zapytać, czy ktoś ma niskie dzielżany, przyjęłabym kawałek, albo 2-3 vishenka

Na dziś:

Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, edulkot, VERA, inag1, Semper, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, a.nia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/09/10 20:05 #212420

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 25226
Miłko ja mam Dzielżan jesienny ‘Mariachi Bandera’, dorasta do 40 cm choć już jest troszkę wyższy, będę go przesadzać ale chyba dopiero wiosną.
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Śnieżka

Ogród takisobie 2020/09/10 21:26 #212433

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Majeczko! Jak do wiosny niczego nie wykombinuję, to się uśmiechnę! :buziak

Ostatnio zmieniany: 2020/09/10 21:27 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, edulkot, VERA, Dagusia, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, a.nia
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.221 s.