Miłko jednym słowem dzięki mnie trochę się dotleniłaś...

dobrze, że zguby znalazłaś...
Ewuś Piękne ogrody to po prostu dobre kadrowanie.. szczególnie w nowym pełno worków z korą, jakieś doniczki z wyrywanymi chwastami, nieogarnięte jeszcze kawałki, zwały kamoli do poukładania - skrupulatnie ten bajzel omijam obiektywem

Górkowy sie broni

Uwierzysz, że dopiero w zeszłym tygodniu zrzuciłam wakacyjne fotki? trochę jeszcze zejdzie zanim je przejrzę...
Gosiu u mnie ciemierniki w różnym stadium,, Jerry już pomalutku przekwita- to jedyna tak wczesna odmiana u mnie. Inne maja już kolorowe pąki ale większość dopiero wyłazi z ziemi... to zależy od odmiany...
Danuś jeszcze chwilkę i będzie cyklamenowy show... co niektóre cudnie zapączkowane...

a i ciemierniki wyglądają całkiem ładnie...
Wiesiu Plan jest taki, żeby miedzy ten mech powtykać jeszcze jakieś rojniki- nawet jak mech przeschnie to rojniki będa sie zielenić... Tylko do mojego karmnika jeszcze ani pół ptaszka nie przyleciało... chyba za bardzo zakamuflowany...
I ostatnie zdjęcia ... niewiele ich bo ani temperatura nie zachęca, a i godzina powrotu z pracy nie najlepsza... jak wychodzę na spacer to już szaro buro...
Ale dziś 48 dni do wiosny... także już nie długo...
Jak pisałam Danusi cyklameny wygladają obiecująco...
Meaden's Crimson
Ziarnopłon Richval - ma dosyć duże liście w porównaniu do innych i ładnie kolorowe...
Ciemierniki
Pippa's Purple
Rosali
Maluszki języczników po zimie
I takie mini urdziki
Soldanella minima
i
Soldanella Alpinum chyba pokazuje już pączki kwiatowe... albo to tylko moje pobożne życzenie
Grosik dla pokazania perspektywy ... trzeba się wysilić, żeby tego pierwszego z jakimś mchem nie pomylić