Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): beatazg
Nasze hosty z nasion - siew host
2026/03/02 06:58 #356816
beatazg
Wylogowany
Moderator
Otrzymane podziękowania: 11245
Oczywiście nie mogłabym nie wysiać nasion host . Dokupiłam drugą półkę , światła , wielodoniczki i pokrywy a ostatnio jeszcze tę kolorową lampę . Większość wysiana w połowie listopada , ale też są takie wysiane w styczniu . Z braku miejsca 7 pudełek ze stycznia nie będzie pikowane . Postaram się wszystko wysadzić do gruntu jak najszybciej , bo w tamtym roku zrobiłam to dopiero w lipcu i bardzo słabo przyrosły do jesieni .
Beata
Ostatnio zmieniany: 2026/03/02 07:31 przez beatazg.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, takasobie, Pani Bestia, DorotaZ
--=reklama=--
2026/03/02 08:21 #356820
Tomek Mr
Wylogowany
Moderator
Otrzymane podziękowania: 32811
Beato gratuluję . Wydaje mi się że trzecia półka to tylko kwestia czasu, a widząc tyle pudełek na podłodze, sugerowałbym od razu dwie.
Jak na listopad to siewki są wyjątkowo dorodne. Czy stosujesz jakieś nawozy ?
Za tę wiadomość podziękował(a): beatazg
2026/03/02 08:38 #356821
beatazg
Wylogowany
Moderator
Otrzymane podziękowania: 11245
Tomku dziękuję . Masz rację , miejsca w kuchni jest dużo , wiec za rok możliwe , że kupię jeszcze jedna półkę. Właściwie to chodzi o rachunki za prąd , bo półka i lampy są tanie. Świecę około 16 godzin , a myślę , że dłuższe świecenie dałoby lepsze wyniki . Problemem jest to że lampy te mocno się nagrzewają i choć kaloryfer w kuchni jest zakręcony , muszę podlewać co 2-3 dni . Jak były nakryte to wystarczyło co kilka dni .
Podlewam asahi i nawozem naturalnym . Początkowo woda utlenioną mocno rozcieńczoną .A teraz kupiłam żel do podlewania i raz go użyłam .
Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, Pani Bestia, DorotaZ