Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Rustykalnie, naturalnie u Siberii

Rustykalnie, naturalnie u Siberii 2025/06/08 18:35 #345574

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6733
Ave, jest i ogrodnica :placz Jeszcze przedwczoraj i wczoraj były tylko pojedyncze egzemplarze, ale dziś zakwitły pierwsze róże, więc złapałam tych niszczylistek, a raczej niszczypłatków już setki.
Te przynajmniej małe, więc z wiaderka z wodą chętnie wyławiają je kury, natomiast zielone kanalie to chyba Miłce spakuję i jej wyślę :lol:

Miłeczko, a i owszem, ktoś te zielone żuczki nazwał kiedyś "biżuterią ogrodową" rotfl Żeby obsiadały tylko kwiaty podagrycznika, darowałabym im życie, ale że masakrują też kwiaty rododendronów, a potem co się da, to niestetyż ależ, muszęż drastycznież reagować :patel

Edytko, raz w życiu, w pierwszym ogrodzie, widziałam wylinkę turkucia i troszkę się wtedy zestrachałam, ale jakoś "rozeszło się po kościach". Nie wiem, co ta cholera podjada. W sumie wiele różnych roślin widuję już tylko na archiwalnych zdjęciach, więc może to jego wina???
Coś wymyślisz :przytulam Trzymam kciuki.

Ostatnio zmieniany: 2025/06/08 19:45 przez Siberia.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, takasobie, nowababka, zanetatacz, Hanka, Danusia, dultom

Rustykalnie, naturalnie u Siberii 2025/06/13 19:52 #346009

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6733
Ave, jest i ogrodnica :placz Jeszcze przedwczoraj i wczoraj były tylko pojedyncze egzemplarze, ale dziś zakwitły pierwsze róże, więc złapałam tych niszczylistek, a raczej niszczypłatków już setki.

Ktoś kiedyś napisał, że to najpiękniejsza róża. Cóż, dodam, że i najsmaczniejsza... najwyraźniej krecigl

Jej urodę widać dopiero przy drugi kwitnieniu, bo pierwsze zawsze wygląda tak jak na obrazku.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, takasobie, Pani Bestia, nowababka, Danusia, dultom

--=reklama=--

Rustykalnie, naturalnie u Siberii 2025/06/13 20:15 #346013

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 51931
Mam mieszane uczucia, jak daję "podziękowanie" pod takim wpisem. Bo niby się ciesze z takiej masakry? 2smiech
Robię właśnie konfitury z róż i sporo tego musze wyganiać z kwiatów. Takie pożarte już by były zdyskwalifikowane, ale na szczęście ich jest niewiele.
Za tę wiadomość podziękował(a): nowababka

Rustykalnie, naturalnie u Siberii 2025/06/16 12:04 #346086

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10801
Coś niesamowitego.
Chyba nigdy nie miałam az takiej inwazji.
Ja jak tylko znajdę na kwiecie taki okaz od razu niszczę ręcznie.
Zdecydowanie obniżenie brzegu poprawiło wizualnie oczko. Super to wyszło
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.110 s.