Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Moja ogrodoterapia

Moja ogrodoterapia 2026/04/22 21:31 #359723

• Gosia1
  • Gosia1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5890
Soniu czy te jeżówki już „przesadziłaś „do kompostownika?jeśli nie to mogę przygarnąć sadzonki.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Moja ogrodoterapia 2026/04/24 20:30 #359865

• cyma2704
  • cyma2704 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 639
Miłko u mnie jednoroczne są tulipany. Posadziłam resztki w korzeniach świerków, bo gryzoniom tam nie po drodze. Niestety mają bardzo sucho, mało kwitnie.

Janeczko chyba nadajemy na tych samych falach. Gdybym miała bliżej pewnie byś się ode mnie nie opędziła. rotfl Mam nadzieję, że latem jeszcze zboczysz do mnie. Zapraszam. :hejka

Małgosiu jeszcze za dużo nie wyrzucałam. :) Na pewno dotrą do Ciebie.

Tulipan, który rośnie pięć lat w korzeniach żywopłotu. pozostałe wykopane z tego miejsca już dawno pożarte przez gryzonie.

Tu rosło ponad pięćdziesiąt szafirków., zostały trzy. Posadziłam jesienią floksy szydlaste, ich nie zjedzą potwory.

Pachnące

Amanogawa

Tak odmładzam jeżówki. Z takiej kępki zrobiłam dziewięć, Reszta do kompostownika, bo nie ma miejsca.

Za tę wiadomość podziękował(a): th, takasobie, Semper, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, Danusia, Shalina, DorotaZ, Katarzyna2021 ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

--=reklama=--

Moja ogrodoterapia 2026/04/25 15:28 #359903

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 58060
Gdyby chociaż jedna jeżówka chciała się tak u mnie rozmnożyć.
U mnie też to jest jednoroczne, najwyżej dwuletnie.
Tulipan - bohater! wink-3

Moja ogrodoterapia 2026/04/26 15:49 #359955

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 26075
Piękny ten wielosił u mnie cos im nie spasowało wszystkie wypadły a jeżówki tez dzielę co jakis czas na razie jeszcze wiecznie gdzieś wciskam rotfl
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Moja ogrodoterapia 2026/04/28 20:41 #360079

• cyma2704
  • cyma2704 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
Miłko może masz zbyt zasobną glebę, jeżówki lepiej rosną i kwitną w lekkiej. Moim wytrzepuję torf, w którym rosną w szkółce. Może to by u Ciebie przedłużyło ich żywotność.

Danusiu wielosił Gold Feathers oczarował mnie, więc dokupiłam drugiego. :) Dopiero zaczynają kwitnąć. Są częściowo zimozielone.
Świetnie, że jeżówki dobrze się u Ciebie mają.

Słonecznej majówki. :slonko
Za tę wiadomość podziękował(a): th, takasobie, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, DorotaZ, Grażka

Moja ogrodoterapia 2026/04/28 23:47 #360091

• Grażka
  • Grażka Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 614
Witam Soniu :witaj jestem pod wrażeniem Twoich cebulowych piękności :kocham u mnie jest ich niestety niewiele, co posadzę to są zjedzone przez nornice a jak posadziłam w koszykach to jelenie przeskoczyły przez płot i je zeżarły...wszystkie znalazły krecigl już nie sadzę ,będę podziwiała u Was clap

Moja ogrodoterapia 2026/04/29 10:53 #360119

• janka.p
  • janka.p Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7941
Soniu! Serdecznie dziękuję za zaproszenie, na pewno nie pominę okazji do tak przemiłego spędzenia czasu i obejrzenia Twojego pięknego ogrodu w letniej wersji :buziak.

Moja ogrodoterapia 2026/04/29 11:07 #360125

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 58060
Soniu, chyba mam glebę ok, torf też wypłukuję, ale mogą być też inne czynniki, które im się nie podobają. :nie_wiem
Piękne irysy maluszki. Zostałam ich fanką od czasu nastania suszy od kilku sezonów i dzięki temu, że dostałam od forumowych Koleżanek :kocham
To tulipan Batalina? Wrzuć do tulipanowego wątku, please! Wyobraź sobie, że posadzili ich łan w moim parku przy pracy. Próbowałam im zrobić zdjęcie, ale komórką wyszła chała.

Moja ogrodoterapia 2026/05/03 19:50 #360274

• cyma2704
  • cyma2704 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
Grażynko drobnocebulowe sadzę w korzeniach drzew lub krzewów, gryzonie mają trudniejszy dostęp.
Tulipany w większości w doniczkach lub koszykach, ale i tak część zostaje zjedzona, dostają się górą lub przegryzają osłonę. :bezsil

Janeczko u mnie od czerwca ogród bardziej kolorowy. :)

Miłko uratowałam tylko trzy cebulki Bright Gem. :angry: Już nie mam siły sadzić w pojemnikach. Może w korzeniach hakonechloe przetrwają jakiś czas.

Za tę wiadomość podziękował(a): th, nowababka, nelu-pelu, janka.p

Moja ogrodoterapia 2026/05/04 08:01 #360295

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 15220
Zachwycające kępy irysków :woohoo: I tak ciekawie ujęte światło :fotka U mnie nie kwitnie żaden, chyba je zaniedbałam :( Myślałam, że zakwitną później, ale nawet pąków nie widzę.
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.132 s.