Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród takisobie

Ogród takisobie 2019/12/31 15:55 #185247

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17368
Miłko.. może niie powinnam tak mówić, ale... strasz te ptaszki, strasz.. :woohoo: wtedy są
najfajniejsze fotki.. przynajmniej dla mnie.. :lol:

Wszystkiego najlepszego..!!
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród takisobie 2019/12/31 18:28 #185271

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 51719
Nela! Trochę to okrutne. wink-3 Ale jak tak je karmię, to mi się należy! Czyż nie? Dzięki! :buziak Dla Ciebie również wszystkiego!

Danusiu! Dziekuję! Następne nie tak szybko, bo trzydniowe czatowanie przepłaciłam przeziębieniem i smarkać na Sylwestra będę. :angry:

Tomku! Niestety (żałuję i ja) czatownia jest jednoosobowa, jest tam jedno krzesełko z oparciem scalone z tropikiem. No chyba, że na kolana think: Ale jakbym partnera wzięła na kolana,to wszystko by chyba runęło i ptaki by pouciekały.
Dziękuję w imieniu ptaków! :buziak

Aniu! Dziękuję Ci bardzo! :buziak Ciesze się, ze chcesz wnukom pokazać zdjęcia. Wtedy mój trud nie idzie na marne! Moje dzieci tak ogólnie się znają na ptakach, ale czasami wstyd mi robią. A dorośli są! :mur Muszę ich chyba wziąć w obroty.
Obserwowanie ptaków to frajda więc polecam! Wróbelki są fajne, mam 3 gniazda pod dachem. Zimą muszę im dać jeść.

Ewka! No jaaasne! już otwieram galerię! U mnie w wiatrołapie! 2smiech 2smiech Jutro wernisaż! Będziesz? wink-3 Musze się jeszcze sporo nauczyć. To naprawdę bohomazy. Zanim się nauczę, muszę sporo poćwiczyć, ale wszystko przede mną. B)

Żanetko! Dziękuję! Będę focić dalej, jak się wykuruję. Czekam na coś fajnego, ale przylecą, jak się ochłodzi.

Małgosiu! Ciesze się, że Ci się podobają. I zdjęcia, i malunki! To zawsze motywuje!
A kocury też wiecznie krążą, ale ptaki zazwyczaj są szybsze.

Dziś ostatni dzień w roku! Mam sporo życzeń. I dla mnie i dla Was. Nie będę wymieniać, ale Wam życzę spełnienia marzeń, zwłaszcza ogrodowych!

I zostawiam ptaszki dla Was!

Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, Gabriel, piku, Pani Bestia, chester633, Semper, Dagusia, nowababka, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 8 podziękowań od innych

--=reklama=--

Ogród takisobie 2020/01/03 18:06 #185558

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 77974
Miłeczko, doszło do mnie powiadomienie, że wystawiłaś na licytację, na rzecz WOŚP swoją akwarelkę...Mam nadzieję, ze zawiśnie u mnie.... :buziak :buziak
Ostatnio zmieniany: 2020/01/03 18:07 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie

Ogród takisobie 2020/01/03 18:30 #185563

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Polu! Super, że zalicytowalaś! Możliwe, że coś jeszcze wystawię. Jest szansa, bo akcja trwa do końca stycznia!
Nie potrafię chyba sprzedawać swoich prac, coś z oporem mi to idzie. Ale jeśli chodzi o jakieś akcje, to już lepiej mi idzie . Na WOŚP chciałam namalować cos specjalnego, ale nie miałam coś czasu ostatnio przez te święta.

Jutro ruszamy na ptaki. mam nadzieję na fajne obserwacje i udane zdjęcia, trzymajcie kciuki!

Tymczasem zostawiam ptaszki z karmnika ciag dalszy. cześć zostawiłam w ptasim wątku:

Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Gabriel, piku, edulkot, Dagusia, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Franusiowa, Danusia ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/01/03 19:14 #185571

• halszka
  • halszka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8062
Poll napisał:
Miłeczko, doszło do mnie powiadomienie, że wystawiłaś na licytację, na rzecz WOŚP swoją akwarelkę...

Aaaa, to idę obadać :silly:

Edit: ooo, to rudzik, który mi się tak podoba :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Pozdrawiam
Halina
Ostatnio zmieniany: 2020/01/03 19:18 przez halszka.

Ogród takisobie 2020/01/03 19:21 #185575

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 25212
Miłeczko wystawiasz aż dwie akwarelki? wiadomo co na nich jest i widzę że mają wzięcie clap
Wystaw więcej bo masz co a Twoje prace są fajne a ten cel jest bardzo szlachetny :bravo
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Śnieżka
Ostatnio zmieniany: 2020/01/03 19:22 przez edulkot.
Za tę wiadomość podziękował(a): halszka, takasobie, Elżbieta

Ogród takisobie 2020/01/03 19:27 #185579

• halszka
  • halszka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8062
edulkot napisał:
Wystaw więcej bo masz co a Twoje prace są fajne a ten cel jest bardzo szlachetny :bravo

Koniecznie!!! :buziak
Pozdrawiam
Halina

Ogród takisobie 2020/01/04 21:20 #185668

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Kochane! Wystawię jeszcze 1 sztukę, jak wrócę ze Słońska. Oczywiście o tym powiadomię. B) Swoją drogą jestem szalenie ciekawa, za ile ostatecznie pójdą :czarownica Zawsze wspierałam WOŚP na różne dziwne sposoby, na szczęście nie musiałam korzystać z zakupionego przez WOŚP sprzętu, za co Bogu dziękuję!

Dziś już w Słońsku. Pierwsze obserwacje i radości, choć szału nie ma, bo pogoda była kiepska i ptaki dość daleko (choć nie wszystkie, ale o tym później)

Szczygły

Szczygły

Czapla biała

Świstuny i krzyzówki

Tracz nurogęś
Ostatnio zmieniany: 2020/01/04 21:22 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, edulkot, Pani Bestia, chester633, Semper, Dagusia, nowababka, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/01/05 09:45 #185686

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5605
Rozwijasz się Miłciu ,jak ten rozmaryn z piosenki :) tylko się cieszyć ! To że wspomagasz Orkiestrę ,to też jest super .Ja jestem z nimi od samego początku ,wraz z całą rodziną i tez wspomagamy ile możemy .Bardzo Cię ściskam i życzę na ten roczek i nie tylko na ten ,abyś była zdrowa i szczęśliwa :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, Lukrecja

Ogród takisobie 2020/01/06 10:25 #185814

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 20476
Spokojnego Nowego roku Miłeczko. Spełnienia marzeń i żeby zdrówka starczyło na ptasie wyprawy
Fotki cudne i malunki również
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...

Ogród takisobie 2020/01/06 16:02 #185830

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 34275
Powiedzcie, gdzie szukać tych licytacji?

Ogród takisobie 2020/01/06 22:22 #185881

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Ewka! Na allegro! B) Jak wyszukasz rudzik, akwarela, to chyba będzie. Nie wstawię linków, bo wiesz, off-topic się zrobi sugestywny jakiś! wink-3

(P.S. Wystawiłam jeszcze łęczaka)

Aniu! Dziękuję! :buziak I za życzenia, i za pochwały! czas na ptaszki musi być! Własnie wróciliśmy ze Słońska i usiłuję ogarnąć zdjęcia.

Nowinko! Mów mi w takim razie "rozmaryn", co w sumie oznacza "niezłe ziółko! 2smiech Pasi mi! Dziękuję za życzenia!

I ja Wam życzę spełnienia marzeń i tych ogrodowych, artystycznych, kuchennych, podróżniczych i czego tam chcecie! :zdrowko

Jak pisałam, już wróciłam ze Słońska. Jutro mam wolne więc podżungluję po forum i po Waszych watkach, bo mam straszne zaległości i jestem ciekawa, co u Was w ostatnich dniach!

Zostawiam kilka zdjęć:

Lisek w futrze zimowym, uroczy był na tle oziminy

Myszołowów było bardzo dużo, czyli musi być dużo gryzoni

Sarenki w zimowej odsłonie (tylko czemu nie ma zimy!?)

Stadko owiec pasie się tam cały rok

Myszołów odmiany jasnej - jka kiedyś wspomniałam, jestem mistrzynią takich ujęć... 037
Ostatnio zmieniany: 2020/01/07 14:05 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, edulkot, Pani Bestia, chester633, Dagusia, nowababka, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/01/07 17:25 #185927

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Oj lisek cudowny jak i ptaki,u mnie ich brak pomimo słonecznika na parapecie think:
Idąc lasem tam maleństwa ćwierkają :woohoo:
A wiesz że ten z zakręconym dziobem zjadł mi 5 gołębi,koguta i kurę :mlotek nie potrzebuję u siebie lisicy,co wypuszczę gołębie to zaraz bije a kury zjadła wielka samica krecigl
Nie uniosła ich piórka zostały na ziemi w ogrodzie szkoda że tego nie uwieczniłam :fotka

Ogród takisobie 2020/01/07 20:44 #185955

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 24268
Miłeczko śliczne fotki a myszołów świetny od tyłu wink-3
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród takisobie 2020/01/08 09:42 #185979

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Danusiu! Myszołowy są cudowne! Jest ich całkiem sporo i potrafią zrobić spustoszenie wśród polnych gryzoni. fajne jest to, ze poszczególne osobniki się między sobą różnią, Niektóre jaśniejsze, niektóre ciemniejsze, czasami subtelne różnice rysunku na piórach.

Dagusiu! jestem pewna, że to nie myszołów zjadł Ci kury! Podejrzewam jastrzębie. One są znane z polowań na gołębie i drób. Możliwe jeszcze, ze krogulec polował, on jest mniejszy, ale łowca bardzo sprawny. Myszołowy to raczej gryzonie i padlina. Nic większego. Ptaki pewnie gdzieś po krzakach się żywią. A może ktoś z sąsiadów karmi na potęgę i tam ptaszyska się gromadzą.

Powoli wracam do rzeczywistości. Obejrzałam nagrane 2 ostatnie konkursy skoków TCS, zaległy film, namalowałam kolejnego ptaszka (tym razem łęczaka) i też wystawiłam na WOŚP. Próbuję się uporać z filmami dla Stanisława (prezentacja zdjęć nowych i starych odmian dalii) zaległą lekturą oraz nadwagą, która dopadła mnie po świętach. Na razie ruch i dieta owsiankowa, ale dziś już normalny gulasz zjem - dziecięcą porcję. Cały czas patrzę na przedogródek, który wymaga posprzątania, ale syn obiecał, ze przyjedzie i zrobimy razem. Zobaczymy...

I kilka fotek ze Słońska:

Tak wygląda myszołów - odmiana jasna, którego pokazała wcześniej w locie.

Część żurawi pozostała i objada się oziminą.

I jedna z moich ciekawszych obserwacji - dzięcioł czarny. Niestety miałam nieciekawą pozycję, bo był za gałęziami, ale cieszę się choć z tego! hu_rra

Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, Gabriel, piku, Efkaraj, edulkot, chester633, nowababka, Elżbieta, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/01/08 17:23 #185995

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 26459
Piękny ten czarny dzięcioł :kocham , jeszcze takiego nie miałam okazji oglądać na żywo. Dziś przez okno widziałam zielonego ale był dość daleko jak na dobrą fotkę :unsure:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Ogród takisobie 2020/01/08 19:59 #186013

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Wiesiu! To też w zasadzie mój debiut! Kiedyś mi przemknął pomiędzy drzewami. Ale to się nie liczy. Gratuluję Ci zielonego. U nas też bywają w okolicy, bo widziałam, jak byłam na kijach.

Łęczak z malunku wystawiony:

I kolejne niesamowite spotkanie. Z wału przeciwpowodziowego zauważyliśmy, że myszołów je postrzeloną przez myśliwych gęś. Zlatywały się kolejne i już wiedziałam, że będzie awantura:

Ostatnio zmieniany: 2020/01/08 20:03 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, Efkaraj, edulkot, Pani Bestia, chester633, Semper, Dagusia, nowababka ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/01/08 21:26 #186030

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 24268
Miłeczko ale niesamowite te fotki :bravo :bravo :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród takisobie 2020/01/08 21:38 #186032

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17368
Ostro było! Nie ma żartów z żarciem..! :lol:
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

Ogród takisobie 2020/01/10 13:04 #186126

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Dzięki Dziewczyny! Nastepnego dnia nie było sladu po padlinie. Pewnie resztkę chwycił jakiś lis.

I jeszcze kilka lanszaftów:

lecące krzyzówki

lecące gągoły

I Warta blisko ujścia

Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, Efkaraj, edulkot, VERA, Dagusia, nowababka, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.182 s.