Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród takisobie

Ogród takisobie 2025/10/16 11:12 #352130

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 54693
Wiesiu! Zawsze przy jej sadzeniu myślę o Tobie, bo wiem, że ją bardzo lubisz. Ja już też byłam niepewna, co z nią, ale ładnie urosła, tyle, że zakwitła dość późno. Musze zmienić jej miejsce, bo urosły drzewa sąsiada i znalazła się w półcieniu przez pół dnia.

Iwonko! Super, że Ci się udał sezon. Najważniejsze, by nacieszyć się kwiatami. Ja tez niedługo powoli zacznę wykopywać, np tego już nie kwitną, albo nie zakwitły. Przypomniałaś mi - muszę sobie naciąć kilka do wazonu, bo już tyle nie siedzą w ogrodzie by zdążyć nacieszyć oczy.

Swietko! Dziękuję, jesień u mnie łaskawa wink-3

Gosiu! Koniecznie spróbuj. :kocham

Edytko! Dziękuję! Chyba każdy zachwyca się pomponami. Ja kiedyś miałam hopla na ich punkcie i miałam ich więcej. Teraz rozszerzyłam zainteresowania i mam praktycznie wszystkie rodzaje choć najgorzej chyba się u mnie czują wiatraczki - honki.

Halinko! Jesteś doskonałym przykładem, jak można uprawiać kilka niewielkich dalii w mikrym i praktycznie cienistym dość ogrodzie. Cieszę się, że połknęłaś bakcyla daliozy. Mam kilka dalii do donic, jakbyś chciała, zapraszam!

Dziś piękna jesień, nawet przebija się słońce. Wystarczy kilka kroczków w ogrodzie, a radość wielka. Oczywiście przede mną sporo pracy, bo oprócz standardowych porządków trzeba wykopać dalie, kanny, kalle, eukomisy, tygrysówki i tam coś jeszcze. Ale jeszcze chwilka.

Na dziś:

Ostatnio zmieniany: 2025/10/16 11:12 przez takasobie.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, halszka, nowababka, DorotaZ
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.269 s.