Miłko jak ja Ci zazdroszczę tego deszczu.

U nas w nocy kropiło, w dzień udawało, że pada. Ziemia mokra tylko z wierzchu. I z prognoz wynika, że to by było na tyle

Podobno Polska jest najbardziej suchym państwem w Europie. Nie wiem co to będzie dalej. Co z naszymi uprawami...
Gosiu, dziękujęmy również za spotkanie. I prezenty. Było jak zawsze bardzo miło i ... smacznie

Kompostu mam w tym roku więcej, własnie dzięki Tobie i Tomkowi. Bag się sprawdził. Dzięki.
Elu, grunt, że jest gdzie składować nieprzydatną zieleninę, bo potem kompost masz jak na zawołanie, albo fajne rabatki na nowe nasadzenia.
Kształt nie jest już taki ważny
Krzysiu, w takich okolicznościach podniesiona rabata to wybawienie. A jak jeszcze możesz dać się wykazać dzieciom, żeby zrobili mamie prezent...

to korzystaj, korzystaj
Pikutku , też miałam taki pomysł (z zapakowaniem traw do worów na BIO) jak zobaczyłam ile tego jest

ale pogoda była ładna i Jędrek powiedział, że pomoże... to dałam sie przekonać.
Powiem Ci, że moje zdrowie, a szczególnie kręgosłup w tym roku daje mi popalić i sporo prac niestety musiałam scedować na Połówka. Póki chce i może, korzystam , a potem...zobaczymy.
Danusiu, faktycznie... rozpędziłam się z tą robotą, tym bardziej, że te cięższe prace nie ja wykonywałam